<style>.lazy{display:none}</style>Emeklilerin Beklediği Tarih Belli Oldu: Bayram Ikramiyeleri Ne Zaman Yatacak? | Ulusal Gündem
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

    Emeklilerin beklediği tarih belli oldu: Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

    Emeklilerin beklediği tarih belli oldu: Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?
    17.03.2024 05:01
    A+
    A-

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerinde %50 artışa gidildiğini duyurdu.

    Buna göre Ramazan Bayramı ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında 3 bin liraya yükseltilerek emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların maaşlarında da 2024 yılı Ocak ayında enflasyon farkıyla birlikte %50’ye yakın bir artış sağladıklarını hatırlattı. En düşük memur maaşının 2002 yılına göre reel olarak %300, nominal olarak ise 84 kat arttığını vurguladı.

    Emeklilerin ücretlerinde de önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Erdoğan, “Daha önce olmayan bayram ikramiyesini getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene 5 bin liralık tek seferlik ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl bayram ikramiyelerinde de %50 artışa gittik.” dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça artan kaynağı emekliler ve çalışanlar başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceklerini söyledi.

    Sendikalaşma Oranlarında Artış

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeğin müdafaası için de önemli adımlar atıldığını ve sendikaların rahat bir nefes alabildiğini ifade etti. Sendikalaşma oranlarının arttığını belirterek, “İşçilerde sendikalaşma oranı %15’i geçti. Memurlarda sendikalaşma oranı ise %74’e yükseldi.” dedi.

    Toplu Sözleşme İkramiyesi İptal Edildi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin engellemeleriyle de karşılaştıklarını belirterek, Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Bu iptal kararının 2 milyonu aşkın kamu görevlimizi mağdur ettiğini vurguladı.

    “Memurlarımızın haklarını genişletmek için gayret ederken, muhalefet ise bunları Anayasa Mahkemesine götürerek budamaya çalışıyor.” diyen Erdoğan, bu yanlışın müsebbiplerine gereken cevabın verilmesi gerektiğini söyledi.

    Emeklilere ve çalışanlara müjdeli haber!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre emeklilerin bayram ikramiyeleri %50 artırılarak 3 bin liraya yükseltiliyor. Bu artış, emekliler için önemli bir gelir artışı anlamına geliyor.

    Emeklilerin ve çalışanların refahını artırmak için çalışmaların devam edeceği belirtiliyor.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja